Vlámal sa do kancelárie a ukradol plechovú skrinku s peniazmi. Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Starenka prišla o svoje úspory.

15.03.2011 Celý región

Vlámal sa do kancelárie a ukradol plechovú skrinku s peniazmi:
Na policajnú linku oznámil včera 53 ročný muž z Prešova vlámanie do jednej z prešovských firiem. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 11.3.2011 v čase od 16.00 hod. do 24.00 hod. v Prešove na Ulici Masarykovej sa vlámal do kancelárií firmy, na 4. poschodí administratívnej budovy. Pričom z plechovej skrinky ukradol finančnú hotovosť vo výške 10500,-EUR, 2 ks bankomatových kariet spolu s PIN kódom. Následne páchateľ bez vedomia poškodeného tieto bankomatové karty dva krát po sebe neoprávnene použil prostredníctvom terminálu banky. Majiteľovi jednej z prešovských firiem vznikla škoda krádežou a poškodením v celkovej výške 11 250,-EUR. Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty.


Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami:
Humenský vyšetrovateľ obvinil za zločin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami 45 ročného muža trvale bytom Nemecko a prechodne bytom Ladomirov, okres Snina. Obvinený muž od presne nezisteného času až do dňa 12.10. 2010 zadovážil v rodinnom dome v obci Ladomírov a bez povolenia držal 27 ks vojenských nábojov, 70 ks vojenských signálnych nábojov, 98 ks nábojov značky Luger v dvoch originálnych baleniach, 50 ks nábojov Makarov, 200 ks malorážkových nábojov a 5 rôznych pištolí. Pri obhliadke miesta činu boli 12.10.2010 uvedené náboje a pištole v rodinnom dome zaistené.

Starenka prišla o svoje úspory:
Na policajnú linku oznámila včera 70 ročná pani bytom Fričkovce, Ulica Kúty, okres Bardejov vlámanie do domu a krádež peňazí. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 11.3.2011 do 14.3.2011 vnikol na oplotený pozemok rodinného domu na Ulici Kúty v obci Fričkovce. Následne prešiel do zadnej časti dvora, kde na okne odstránil sieťku proti hmyzu a vnikol do pivničných priestorov, odkiaľ prešiel na prízemie rodinného domu. Zo skrine v spálni , v ktorej sa nachádzala medzi šatstvom krabica od topánok ukradol vkladnú knižku na meno majiteľky domu spoločne s finančnou hotovosťou 2.700,-EUR. Pre majiteľku domu vznikla škoda krádežou vo výške 2.700,-EUR. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže.
 

Vyberte región